16.10.2019

Suomen Urheilumanagerit 10 vuotta 15.12.2019

Suomen Urheilumanagerit 10 vuotta 15.12.2019

Managerointi yhdistyksenä on kovasti nuori, mutta niin on ala kaikkineenkin, ainakin Suomessa. Yhdistyksen syntyminen oli suorastaan vääjäämätöntä, kun asiasta oli pienessä piirissä puhuttu jo useita vuosia.   

Erkki Alaja, Harri Halme ja Jukka Virtanen istuivat eräänä lokakuisena päivänä Fazerin kahvilaan Helsingissä ja päättivät kutsua asiasta kiinnostuneet Urheilumuseoon 15.12.2009.

Oli aika luoda pelisäännöt alalle ja ennen kaikkea saada lisää tekijöitä urheilijoiden avuksi. On sitten ihan muiden tehtävä arvioida miten tässä on onnistuttu, mutta sen voi sanoa omasta kokemuksesta, että aihe kiinnostaa yhä enemmän ja yhä useampia. 

Suomen Urheilumanagerit on 10 vuodessa kasvanut 130 jäsenen koulutus- ja informaatiojärjestöksi.

Suomen pieni talous kertoo yksilöurheilijoille karua talouskieltä eli resursseista on jatkuva pula ja useat huiputkin ovat joutuneet tekemään kompromisseja harjoittelussaan talouden takia. Voi sanoa, että meillä kaikilla on tekemätöntä työtä ja haasteellista tulevaisuutta edessämme. Urheilijat ansaitsevat paljon paremmat taloudelliset edellytykset, jotta heidän oma panostuksensa saa ansaitsemansa vastineen meiltä suomalaisilta. Managerit ovat eturivissä urheilijoiden varainhankinnassa ja mediasuhteissa, mutta samalla se on meidän kaikkien urheiluihmisten yhteinen velvollisuus. Kun nuori panostaa nykyisen huippu-urheilun vaativan määrän aikaa, rahaa ja yksityisyyttä, niin meidän muiden tulee tehdä oma osuutemme.

Tuetaan urheilua niillä eväillä, kuin me itse kukin pystymme. Joku voi auttaa yhtä urheilijaa managerityyppisellä toiminnalla, toinen voi antaa osaamistaan sosiaalisen median alueella ja Sinä voit vaikka osallistua urheiluseuran työhön.

Suomalainen urheilija ansaitsee meiltä kaikilta apua ja tukea. Managerit ovat sen haasteen jo ottaneet vastaan.

Juhlan aika on 4.12.2019 seminaarin merkeissä ja yhteistyössä Suomen Pankin kanssa Rahamuseossa Helsingissä. Kutsutilaisuus tarjoilee mielenkiintoisia alustuksia ja ensimmäistä kertaa palkittavan ”Vuoden manageri-teon”.

Suomen Urheilumanagerit ry

Jukka Virtanen

asiamies

Blogi
Jaa: / / /