02.05.2019

Lisää koulutusmahdollisuuksia: Kansainvälinen urheilumanageroinnin koulutusohjelma lanseerattu

Lisää koulutusmahdollisuuksia: Kansainvälinen urheilumanageroinnin koulutusohjelma lanseerattu

Suomalaiset Varalan Urheiluopisto ja Proftraining Finland ovat allekirjoittaneet laaja-alaisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyön ensimmäisenä tuotteena Varala lanseeraa kansainvälisen urheilumanageroinnin koulutusohjelman, joka toteutetaan yhteistyössä Proftrainingin ja USAssa toimivan United States Sports Academy (USSA) yliopiston kanssa.

”Varalalla on pitkä kokemus erilaisista valmentajien koulutusohjelmista, joista olemme saaneet erinomaista palautetta mutta myös toiveita urheilumanagerointikoulutuksen käynnistämisestä. Uusi urheilumanagerikoulutus vastaa hyvin tuohon tarpeeseen ja on hyvä täydennys urheilupuolen koulutusportfolioomme. Innolla odotan ensimmäisten koulutusten alkamista”, sanoo Varalan Urheiluopiston rehtori Marjaana Eskelinen.

”Olen iloinen voidessamme lanseerata Varalan kanssa uuden kansainväliset mitat täyttävän urheilumanagerointiohjelman. Viimeiset seitsemän vuotta olen tehnyt kansainvälistä urheilumanagerointia ja Suomen Urheilumanagereiden hallituksen jäsenenä tiedostanut kansainvälisen urheilujohtamiskoulutuksen tarpeellisuuden Suomessa. Nyt toteutettava ohjelma antaa hyvät perustiedot ja mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisenä manageroinnin ammattilaisena”, toteaa Proftrainingin Atte Varsta.

”Koulutus on Varalan strategian kasvava ydin, jota haluamme jatkuvasti kehittää yhdessä laajenevan yhteistyöverkostomme kanssa. Yhteistyö Proftrainingin ja USSAn kanssa mahdollistaa meille useita uudenlaisia koulutusvaihtoehtoja, joilla voimme sekä palvella entistä paremmin nykyisiä asiakkaitamme että tavoittaa myös kokonaan uudenlaisia kohderyhmiä. Tämä yhteistyö tukee myös erinomaisesti Varalan kansainvälistymissuunnitelmia”, kertoo Varalan Urheiluopiston toimitusjohtaja Riku Granat.

”Yhteistyö Varalan kanssa monipuolistaa mahdollisuuttamme toteuttaa koulutustarjontaamme niin suomalaisille kuin kansainvälisille opiskelijoille. Urheilumanageri koulutuksen lisäksi Varala toimii FasciaMethod-, ProMethod- ja PowerMethod-konseptiemme koulutustukikohtana Suomessa. Fysioterapiaosaaminen, jota konseptiperheemme edustaa niin valmennuksen kuin liikunnan maailmassa, on tärkeä lisä seura- ja urheiluvalmennuksen maailmassa. Yhdessä Varalan ja USSAn kanssa ProFTraining pystyy kehittämään ja toteuttamaan uusia kansainvälisesti houkuttelevia koulutuskokonaisuuksia” iloitsee Proftrainingin toimitusjohtaja Anne Puranen

”United States Sports Academy on ylpeä voidessaan tehdä yhteistyötä Varalan Urheiluopiston ja partnerimme Proftrainingin kanssa. USSA on perustamisestaan lähtien kehittänyt kansainvälistä urheilujohtamis ja -valmennusosaamista. Yhdessä Proftrainingin kanssa olemme ottaneet tavoitteeksi levittää Suomen kautta uuden tyyppisiä koulutuskonsepteja palvelemaan urheiluammattilaisia ympäri maailman. Nyt lanseerattava urheilumanageroinnin koulutusohjelma on erinomainen esimerkki tästä yhteistyöstä”, sanoo Tomi Wahlström, United States Sports Academyn Vice President.

Urheilumanageroinnin opiskelu toteutetaan pääosin etäopiskeluna verkossa ja United States Sports Academyn (USSA) opettajien ohjauksessa. Opiskelujen lopussa opiskelijat kokoontuvat yhteiselle lähiopetusjaksolle. Koulutusohjelma on englanninkielinen ja opiskelijat suorittavat United States Sports Academyn ”International Sports Management Certification” jatkokoulutustutkinnon. Ohjelma on mahdollista suorittaa työn ohessa opiskellen ja on kestoltaan noin 8 kk:tta. Koulutus antaa valmiuksia urheilumanagerina toimimiseen kansainvälisessä ympäristössä. Ohjelman suoritettuaan opiskelijat kuuluvat USSA yliopiston alumniin avaten mahdollisuudet verkostoitua kansainvälisesti tuhansien urheilujohtamisen ammattilaisten kanssa. Koulutuksen keskeisiä osaamisalueita ovat urheiluhallinto, urheilumarkkinointi, urheilufasiliteetit ja -tapahtumat, urheilu liiketoimintana sekä henkilöstöhallinto, turvallisuus ja PR.

Haku koulutukseen aukeaa toukokuussa. Lisätietoa koulutuksesta on tulossa Varalan Urheiluopiston ja Proftrainingin nettisivuille.

Varalan Urheiluopisto on Suomen vanhin urheiluopisto, valtakunnallinen liikunnan koulutuskeskus ja valtakunnallinen valmennuskeskus, joka sijaitsee keskellä Tamperetta Pyynikin harjun kupeessa, Pyhäjärven rannassa. Toiminnan pääalueita ovat liikunta-alan koulutus, vapaa-ajan kurssi- ja leiritarjonta, yritysten työhyvinvointipalvelut, kokous- ja liikuntapäivät sekä urheilu- ja valmennustoiminta. Lisätietoja osoitteessa www.varala.fi

Proftraining Finland Oy on erikoistunut liikunta- ja valmennuskonsepteihin tarjoten ratkaisuja hyvinvointiin sekä energiseen elämään. Yrityksen ovat perustaneet vuonna 2015 Anne Puranen, Viivi Kettukangas sekä Raisa ja Atte Varsta. Lisätietoja osoitteessa www.proftraining.fi

United States Sports Academy (USSA) on yksityinen, voittoa tavoittelematon, akkreditoitu yliopisto USAn Daphnessa Alabamassa.  USSA on USAn ainoa yliopisto, joka tarjoaa tutkinto-ohjelmia ja jatkokoulutusta aina tohtoriksi asti ainoastaan urheilujohtamisen ja -valmentamisen alalla. Lisätietoja osoitteessa www.ussa.edu.

Tiedustelut Varalan Urheiluopisto:

Manageriohjelma:
Rehtori
Marjaana Eskelinen
+358505663313
marjaana.eskelinen@varala.fi

Yleiset asiat:
Toimitusjohtaja
Riku Granat
+358505583813
riku.granat@varala.fi

Tiedustelut Proftraining Finland:

Manageriohjelma:
Atte Varsta
+35840668 6002
atte@proftraining.fi

Yleiset asiat:
Toimitusjohtaja
Anne Puranen
+358445644878
anne@proftraining.fi


Blogi # , , , , , , , , ,
Jaa: / / /